İÇ PİLAVLI HİNDİ KAPLAMA


Malzemeler
1 adet orta boy hindi
Kekik, zeytinyağı
1 kaşık salça
1 kaşık yoğurt
Tuz

İç Pilav
4 su bardağı pirinç
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Dolmalık badem
3 orta boy soğan
Hindi ciğeri (kuşbaşı veya kıyma)
Karabiber, pul biber, tuz

Hazırlanışı
Hindi ister bütün ister parçalayarak düdüklüde 1 saat veya normal tencerede 2 saat haşlanır. İç pilav için soğanlar doğranarak az sıvı yağda kavrulur. Kavrulan soğanlara hindi ciğeri eklenir ve kavrulmaya devam edilir. (ben çocuklardan dolayı kıyma halini tercih ettim) Badem, fıstık ve kuş üzümü, tuz, karabiber, pul biber ve yıkanan pirinçler de eklenerek üzerine 4 su bardağı hindinin haşlama suyundan dökülür ve kısık ateşte pilav pişirilir. Haşlanan hindinin üzerine zeytinyağı ve kekik karıştırılarak 20 dk marine edilir. Fırın tepsisine alınan hindinin altına ve yanlarına pişen iç pilav konulur. Hindinin üzerine (ben kolay servis etmek istediğimden dolayı hindiyi parçaladım) Yoğurt, salça, zeytinyağı, pul biber ve kekik karıştırılarak sürülür. Yaklaşık 20 dk fırına verilerek üzerinin kızarması sağlanır. Pilavın yanmaması için isterseniz pilavını fırından çıkarınca ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...