google-site-verification: google3956985213adcb86.html BUZDOLABINDA KALANLARI DEĞERLENDİRELİM | BİLGİGÜVERCİNİ

BUZDOLABINDA KALANLARI DEĞERLENDİRELİM

Kalan kuru ekmekleri 2 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1/3 bardak süt ve 1/3 zeytinyağı karışımı ile ıslatın. Püre haline getirdiğiniz 2 domates, 2 diş sarımsak, zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu üzerine ekleyerek pişirip sos haline getirin. Bu sosu ekmeklerin üzerine dökün. Dolabınızda bulunan salam, sucuk veya pastırma dilimlerini, turşu dilimlerini üzerine koyun. En üste rendelenmiş kaşar peynirini yayın ve üzerine biraz kekik serperek, fırında peynir eriyene kadar pişirin.
Buzdolabınızda bekleyen biberler bir müddet sonra büzüşür. Bunları közleyip, sirke, sarımsak, zeytinyağı ile soslayarak kavanozlarda saklayabilirsiniz.
Eğer domatesleriniz yumuşamışsa bunları değerlendirmenin en iyi yolu, onları rendeleyip, biraz zeytinyağı ve tuz ekleyerek kaynattıktan sonra kavanozlayın. Bunu serin bir yerde muhafaza edin. İster menemen sosu isterseniz yemeklere sos olarak kullanabilirsiniz.
Dolabınızda birkaç mantar ve bir kabak kalmışsa bundan güzel bir aperatif yapabilirsiniz. Sebzeleri doğrayıp biraz zeytinyağında çevirin. Başka bir kapta 2 çorba kaşığı sirke, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, tuz, kırmızıbiber ve 2 diş sarımsağı ezerek karıştırın. 2-3 dakika tavada çevirdiğiniz sebzelerin üzerine bu karışıma ilave edin. Birkaç dakika daha çevirin ve aperatif olarak ikram edebilirsiniz.

Evde kalan sebzelerle çorba yapabilirsiniz. Dolabınızda kalmış sebzeleri bu bir havuç, karnabahar, lahana, brokoli vs. ne varsa bir tencerede haşlayıp, hatta haşlanırken içine soğan ve sarımsak atıp, pişirdikten sonra blendardan geçirip, baharat da katarak güzel bir çorba yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...