google-site-verification: google3956985213adcb86.html YAZ İSHALLERİNE DİKKAT | BİLGİGÜVERCİNİ

YAZ İSHALLERİNE DİKKAT

Bazen çok ciddi hastalıklara davetiye çıkarabilen ishalleri engellemek için yapmamız gerekenlere dikkat etmeli.
Sık sık ama azar azar su içmeli. Zararlı bakteriler mide asidi sayesinde daha aşağıya inmesine engel oluyor. O yüzden bir anda fazla su içmek mide asidinin mikrop öldürücü etkisini ortadan kaldırıyor. Bu nedenle sık sık ama azar azar su içilmeli.
Çiğ sebze, meyve salataların iyi yıkanıp, sirkeli suda en az 10 dakika bekletilmesi lazım. Gerekirse soyularak yenmeli.
Bardak, çatal, kaşık vs. gibi gereçlerin ortak kullanılmaması gerekiyor. Tuvaletteki kapı kollarının, muslukların sık sık temizlenmesi gerekiyor.
Ortak kullanım alanı olan havuzlarda, kirli sulardaki denizlerde su yutulmaması gerekiyor. İshal olasılığı artıyor.
Buz tüketirken dikkat edilmeli. Çünkü çoğu yerde buz üretimi ya musluk suyuyla ya da mikrop üretmez diye düşünülen buz makinasının temizliğine özen gösterilmemesi sonucunda mikroplar bulaşabiliyor. Bu arada açık ayranın ya da limonatanın da musluk suyuyla yapılmış olabileceğini unutmayın.
Sıcakta ve açıkta bekletilen, iyi yıkanmamış besinlerde mikroplar çok hızlı ürediğinden, besin sevkiyatı ve saklanması sırasında soğuk zincirin kırılmaması gerekiyor. Bu nedenle dışarıda yemek yerken güvendiğiniz lokantaları tercih edin.
Bağırsaklara faydalı mikropların olduğu ev yapımı yoğurt, sirke, turşu gibi gıdaları daha fazla tüketmek de koruyucu etki sağlar.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...