BAHÇEDE YAPILAN HATALAR-1

Yanlış yerde yanlış çiçek

"Bahçede bitki yataklarını yükselttik. Çevresini taze çimle süsledik ve yeni bir sulama sitemi yerleştirdik. Ancak taze çimler kupkuru sıcaklarda bile hep çamurlu ve vıcık vıcık."
Çözüm:
Bitki yataklarını komple iptal etmenize gerek yok. Yükselttiğiniz yatağa ektiğiniz bitkileri topraktan çıkartın ve serdiğiniz muşambaya yerleştirin. Drenajı iyileştirmek için üzerine 10 cm. kalınlığında ve eşit miktarda çakıl taşı yayın, daha sonra bitki yatağını taze organik gübre ile doldurun.



Ayıklarken dikkat!
"Geçen yaz bahçeme birkaç uzun ömürlü bitki diktim. Bu bahar çiçeklerin hepsi filizlendi ama yabani otlarda sardı. Yabani otları temizlemek için köklerinden çektim. Ancak bir zaman sonra anladım ki otlar yerine çiçek köklerini çıkartmışım, Ne yapacağım?"
Çözüm:
Sizin gibi amatör bir bahçıvan için bitkileri takip etmek zor olabilir. Güzel çiçeklerin arasından çıkan yabani otları toplarken çiçekleri de yok etmeyi kim ister ki? Bu tarz temizlik işlemleri yaparken en doğrusu fidanlık etiketlerini kullanmak. Ektiğiniz her çiçeğin dibine bu etiketleri yerleştirerek hatayı önlersiniz.
Bir öneri:
Tahta lolipop çubukların renklendirerek çiçek öbeklerine saplamak da diğer bir seçenek.



Toprağı ihmal etmeyin
"Geçen yıl toprağımızı yenilemeyi ihmal ettik ve bitkiler çiçek açmadı ve ağaçlar meyve vermedi ya da öldü..."
Çözüm:


Toprak değişim dönemleri her bölgeye göre değişir. Bunun anahtarı; ne tür bir toprakla uğraştığınızı bilmek için her yıl toprak testini yaptırmak ve ekeceğiniz bitki türlerini öğrenmek. Bunun için geliştirilmiş toprak test kitlerinden alarak kendiniz de yapabilirsiniz. Daha sonra toprağı önerildiği şekilde değiştirin. Bunun için mutlaka eşit miktarda organik gübre kullanmalısınız. Çünkü toprak ihtiyaç duyduğu besinleri en sağlıklı biçimde alır ve sağlıklı bitki gelişimi için mikrobiyal aktiviteyi sağlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...