GIDALAR HAKKINDA PRATİK BİLGİLER

Haşlanan Yumurtaların Çatlamaması İçin
Yumurtaları haşlarken çatlamamaları için yumurtayı bir kepçe yardımıyla (kepçe yerine yemek kaşığı da olabilir) su dolu olan kabın içine koymanız gerekir. Diğer bir yöntem de haşlamaya başlamadan önce yumurtanın tepesine iğne ile birkaç delik açmaktır. İçeriye rahatlıkla giren su yumurtanın çatlamasını önleyecektir.
Sütü Kaynatırken
Sütü kaynatacağınız kabı önceden soğuk su ile çalkalayın. Böylece suyun kabarmasını ve kaba yapışmasını önlemiş olursunuz. Kaynadıktan sonra tencere kenarlarına süt yapışmayacağı için de rahatça temizleyebilirsiniz.
Balığı Kızartırken
Doktorlar haftada bir kere mutlaka balık yememizi önerirler. Balığın kızartılırken daha lezzetli olması için onları biraya batırırsak daha çıtır çıtır olduklarını görebilirsiniz.
Peyniri Saklamak
Hamur işlerine katmak ya da garnitür olarak kullanmak istediğimiz peynirleri ufalamamız gerekir. Sürekli bu ufalama işiyle uğraşmamak için bir seferde fazlaca peyniri ufalayıp bunları buzdolabı poşeti içinde derin dondurucuda veya buzlukta saklayabiliriz.
Pilavın Tane Tane Olması İçin
Pilav pişip, ocaktan alındıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu kapatırsanız, kağıt pilavın buharını çekecektir. Böylece pirinçler birbirine yapışmaz ve tane tane bir pilavınız olur. Bir iki gün önce pişirdiğiniz pilavı ısıtmak isterseniz benmari usulü yani su dolu kaynayan bir kabın içine pilav tenceresini koyarak ısıtabilirsiniz. Bu şekilde pilavın altı da tutmaz.
Kurumuş Yufkaları Nasıl Değerlendirelim?
Eğer aldığınız yufkalar bir iki gün buzdolabında kalıp kurumuşlar ise börek yapmadan önce bunları süt ile ıslatıp, biraz bekledikten sonra börek yapın.
Milföy Hamuru İçin Ufak Bir İpucu
Milföy hamuru ile hazırladığınız ürünleri, fırına verdikten ilk 5 dakika içinde fırının kapağını kesinlikle açmayın . Hamurun daha iyi kabardığını göreceksiniz.
Kuru Kahvenin Taze Kalması İçin
Kuru kahve kavanozunun için bir iki tane kesme şeker atarsanız tazeliğini korumuş olursunuz.
Bayat Ekmekleri Değerlendirmek İçin
Bayat ekmeği ince ince dilimleyip, bir yüzüne süt serperek kızgın yağda kızartalım. Ters çevirip üzerine domates ve taze kaşar peyniri koyup, peynirler erimeye başlayınca kekik ve karabiber serperek tatlandıralım. Sıcak sıcak servis edebiliriz.
Zeytinyağlı Yemekler İçin

Zeytinyağlı yemekleri piştiği tencerenin içerisinde soğumaya bırakıp daha sonra servis tabağına alırsak hem daha lezzetli olurlar hem de sebzeler dağılmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...