Haşlanan
Yumurtaların Çatlamaması İçin
Yumurtaları haşlarken
çatlamamaları için yumurtayı bir kepçe yardımıyla (kepçe
yerine yemek kaşığı da olabilir) su dolu olan kabın içine
koymanız gerekir. Diğer bir yöntem de haşlamaya başlamadan önce
yumurtanın tepesine iğne ile birkaç delik açmaktır. İçeriye
rahatlıkla giren su yumurtanın çatlamasını önleyecektir.
Sütü Kaynatırken
Sütü kaynatacağınız
kabı önceden soğuk su ile çalkalayın. Böylece suyun kabarmasını
ve kaba yapışmasını önlemiş olursunuz. Kaynadıktan sonra
tencere kenarlarına süt yapışmayacağı için de rahatça
temizleyebilirsiniz.
Balığı
Kızartırken
Doktorlar haftada bir kere
mutlaka balık yememizi önerirler. Balığın kızartılırken daha
lezzetli olması için onları biraya batırırsak daha çıtır
çıtır olduklarını görebilirsiniz.
Peyniri Saklamak
Hamur işlerine katmak ya
da garnitür olarak kullanmak istediğimiz peynirleri ufalamamız
gerekir. Sürekli bu ufalama işiyle uğraşmamak için bir seferde
fazlaca peyniri ufalayıp bunları buzdolabı poşeti içinde derin
dondurucuda veya buzlukta saklayabiliriz.
Pilavın Tane Tane
Olması İçin
Pilav pişip, ocaktan
alındıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu kapatırsanız,
kağıt pilavın buharını çekecektir. Böylece pirinçler
birbirine yapışmaz ve tane tane bir pilavınız olur. Bir iki gün
önce pişirdiğiniz pilavı ısıtmak isterseniz benmari usulü yani
su dolu kaynayan bir kabın içine pilav tenceresini koyarak
ısıtabilirsiniz. Bu şekilde pilavın altı da tutmaz.
Kurumuş Yufkaları
Nasıl Değerlendirelim?
Eğer aldığınız
yufkalar bir iki gün buzdolabında kalıp kurumuşlar ise börek
yapmadan önce bunları süt ile ıslatıp, biraz bekledikten sonra
börek yapın.
Milföy Hamuru İçin
Ufak Bir İpucu
Milföy hamuru ile
hazırladığınız ürünleri, fırına verdikten ilk 5 dakika
içinde fırının kapağını kesinlikle açmayın . Hamurun daha
iyi kabardığını göreceksiniz.
Kuru Kahvenin Taze
Kalması İçin
Kuru kahve kavanozunun
için bir iki tane kesme şeker atarsanız tazeliğini korumuş
olursunuz.
Bayat Ekmekleri
Değerlendirmek İçin
Bayat ekmeği ince ince
dilimleyip, bir yüzüne süt serperek kızgın yağda kızartalım.
Ters çevirip üzerine domates ve taze kaşar peyniri koyup,
peynirler erimeye başlayınca kekik ve karabiber serperek
tatlandıralım. Sıcak sıcak servis edebiliriz.
Zeytinyağlı
Yemekler İçin
Zeytinyağlı yemekleri
piştiği tencerenin içerisinde soğumaya bırakıp daha sonra
servis tabağına alırsak hem daha lezzetli olurlar hem de sebzeler
dağılmaz.
0 yorum:
Yorum Gönder